Общи условия

Предмет и общи положения:

 1. Ако посещавате и използвате уеб сайта www.grobag.bg, Вие заявявате, че приемате и сте съгласни с настоящите общи условия.
 2. www.grobag.bg е онлайн магазин за продажба на бебешки стоки.
 3. www.grobag.bg е собственост на фирма „Евита интернешънъл“ ООД:
 • Седалище и адрес на управление: гр. Благоевград, ул Александър Стамболийски 1А, вх. В  офис 3
 • Адрес за кореспонденция и за отправяне на жалби от потребители: гр. Благоевград ул. "Александър Стамболийски" 1А, 2700 Вароша 
 • Регистрация към Агенция по вписванията: ЕИК: 203620122
 • Регистрация по ЗДДС: BG203620122
 • МОЛ: Спиридон Нтовас
 1. Настоящите общи условия уреждат взаимоотношенията между „Евита интернешънъл“ ООД (наричан Grobag.bg) от една страна и ползвателите на уеб сайтa www.grobag.bg(наричани Потребители) от друга страна.

Регистрация на потребител и защита на личните данни:

 1. Можете да ползвате www.grobag.bg и да пазарувате от него като регистрирани или нерегистрирани потребители.
 2. В процеса на регистрация Потребителят избира потребителско име (в случай, че не е заето) и парола за достъп, като посочва адрес за доставка, име, фамилия, e-mail и телефон за връзка. След успешна регистрация и съхраняване на данните в системата на www.grobag.bg, по всяко време може да се промени адресът за доставка, личните данни или получателят на поръчката
 3. Регистрираните потребители доброволно предоставят личните си данни в процеса на регистрация.
 4. Регистрираните потребители имат право на достъп, промяна или изтриване на личните си данни, а така също имат право да изискат  да бъде закрит техния потребителски профил.
 5. www.grobag.bg има право да изпраща на регистрираните потребители електронен бюлетин на посочения при регистрация e-mail адрес. Потребителите имат право да откажат получаване на същия чрез кликване на линк, който се намира в така получения бюлетин.
 6. www.grobag.bg не предоставя личните данни на потребителите на трети лица с рекламна или каквато и да било друга цел, освен в случаите, когато са изискани от национални служби.

www.grobag.bg не носи отговорност за:

 1. Пропуски в информацията за дадени стоки, свързани с актуалност на наличностите, спецификации или непълна информация предоставена от производителя/вносителя.
 2. Промени в съдържанието на сайта, които са породени от вируси, хакерски атаки и др.
 3. Изчерпване на наличностите на дадени стоки.
 4. Неточности в данните за продукти в информация, получена от производителя/вносителя.
 5. Забавяне или неизпълнение на задълженията по причина, извън контрола на www.grobag.bg.
 6. Разлики в цвета на стоките на снимките в сайта и „на живо“, поради промяната на цветовите гами при някои екрани/дисплеи.

Права на www.grobag.bg:

 1. Да откаже поръчка, без да дължи обезщетение на потребителя. В случаите, когато потребителят е заплатил предварително, www.grobag.bg трябва да му върне получената сума без ненужно забавяне и в законов срок.
 2. Да не носи отговорност за коректността и точността на информацията на сайта, предвид факта, че тя е предоставена от производителя/вносителя.
 3. Да не носи отговорност в случаите, когато потребителят не е проверил цялостта на пратката в присъствието на куриера и в последствие установи, че тя е нарушена.
 4. Да променя съдържанието в сайта по всяко време и  без предупреждение.
 5. Да променя цените по свое усмотрение по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, www.grobag.bg има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обещетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива. 
 6. Без предварително известие да променя настоящите общи условия по всяко време, като промяната ще бъде отразена на настоящата страница.

Права на Потребителя:

 1. Да получи поръчаните стоки в съответствие с направената поръчка на сайта.
 2. Да получава информация относно статуса на направена поръчка.
 3. Да променя профила с личните си данни в сайта.
 4. Да замени или върне продукт при рекламация.
 5. Да получи гаранционно обслужване спрямо гаранционните условия.
 6. Да върне закупена стока в 15 дневен срок при законните условия за отказ от поръчка направена през Интернет.

Задължения на Потребителя:

 1. Да спазва настоящите общи условия.
 2. Да ползва правото на рекламация и гаранционно обслужване по съответния ред и условия.
 3. Да провери получената пратка в момента на получаването й от куриера.
 4. Да заплати цената на съответната стока/стоки.

Право на отказ от стока:

 1. Съгласно чл. 50 от ЗЗП всеки потребител има право да се откаже от получената стока в срок от 14 дни от датата на получаване на стоката. Сумата, съответстваща на цената на върнатата стока, ще бъде възстановена на потребителя без неоправдано забавяне и в срок от 14 дена след упражняване на правото на отказ от стоката.

Условия за ползване на правото на отказ от закупена стока:

 1. Върнатата стока трябва да бъде в добър търговски вид, да не е била употребявана по какъвто и да било начин и да е в не нарушена оригинална опаковка (кутия). Стоки, които не отговарят на това условие, не могат да бъдат върнати. Моля, имайте предвид, че правото на отказ от поръчка съществува, за да ви позволи да се запознаете със стоката по същия начин, както в реален магазин, а не за да я използвате безплатно в продължение на 14 дни.
 2. Разходите по транспортиране на стоката от клиента към www.grobag.bg са за сметка на клиента.
 3. Отказ от закупена стока се осъществява след като ни изпратите e-mail, в който изявявате желанието си за отказ или се свържете с нас по телефон.

Право на рекламация:

 1. Можете да ползвате правото си на рекламация при:
 • Констатирани липси в продукта;
 • Дефекти в продукта;
 • Несъответствие с поръчания продукт (изключение са незначителни разлики, в това число - споменатите по-горе възможни различия в цветовите нюанси).
 1. Рекламации можете да предявявате на email: info@grobag.bg или на 0888061779. До 10 работни дни ще получите становище по предявената рекламация. Срокът за удовлетворяване на рекламация е 14 дни
 2. Можете да ползвате правото си на рекламация при:
  • Констатирани липси в продукта;
  • Дефекти в продукта;
  • Несъответствие с поръчания продукт (изключение са: незначителни разлики, в това число - възможни различия в цветовите нюанси, повредена опаковка по време на транспортиране)
  • Рекламации можете да предявявате на място в офиса на фирмата, на email: info@grobag.bg или на 0888061779. До 10 работни дни ще получите становище по предявената рекламация. Срокът за удовлетворяване на рекламация е 30 дни. При рекламация задължително се попълва "протокол за рекламация", който може да изтеглите от ТУК и който трябва да се предаде заедно с продукта/тите, за който/които се подава рекламация. Задължително изискване за приемане на рекламация е наличието на касова белжка за продукта/тите, по който/които се предявява претенцията. Тя трябва да придружава съответния продукт/и. Без касова бележка фирмата не е длъжна да приеме рекламацията! Продукта/тите по рекаламацията се предават лично в офиса на фирмата, при невъзможност да се предадат лично, се изпращат по куриер за собствена сметка(сметка на клиента). 
  1. ПРОТОКОЛ ЗА РЕКЛАМАЦИЯ

ВАЖНО!
Запазете документа удостоверяващ плащането (касова бележка или банков превод), защото той ви е необходим в случай на връщане/рекламация на стоката и се използва, като гаранция за продуктите

Възможни проблеми при изпълнение на поръчката:

 1. Един или повече от поръчаните артикули не е на лице (www.grobag.bg не поддържа на склад всички продукти, които се предлагат на сайта!). При такива обстоятелства представител на www.grobag.bg, ще се свърже с Потребителя във възможно най-кратки срокове, за да го информира.
 2. Адресът за доставка/плащане е непълен или погрешен.
 3. Неуспешно плащане.
 4. Погрешен телефон за връзка с клиента.

В случай на проблеми при доставката причинени от www.grobag.bg, то www.grobag.bg носи отговорност за всички възникнали допълнителни разходи. Потребителят покрива допълнителните разходи в случай, че той е отговорен за възникването им.

Условия за копиране на информация

•    Цялата информация, публикувана в grobag.bg е собственост на grobag.bg, в т.ч. снимки и описания на артикули.
•    grobag.bg дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин grobag.bg

Забранява се копирането на текстове от grobag.bg и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини, без писмено съгласие на grobag.bg или без да се цитира източника, като се постави следния текст: „Източник: grobag.bg, като grobag.bg следва да бъде линк към https://www.grobag.bg/

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате линка ОРС:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=BG

Също така :

https://kzp.bg/

И още полезни:

http://apis.bg/bg/

Методи за плащане:

 1. Наложен платеж (при получаване на стокaта) – Потребителят плаща цялата дължима сума на куриера при получаване на поръчката.